Despre companie

Autonet este furnizorul numărul 1* de servicii din domeniul auto pe piaţa românească şi îşi propune să-şi menţină poziţia de lider de piaţă şi de a creşte constant, oferind noi servicii şi soluţii pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor săi.

Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale.

Membru ATR
Autonet este membră a ATR - asociaţia celor mai mari importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din lume. Din anul 2005, an în care ne-am afiliat, am avut cea mai dinamică dezvoltare dintre membrii ATR, organizaţie care în momentul de faţă numără peste 270 de firme afiliate din 62 de ţări. Această dezvoltare dinamică al Autonetului s -a menţinut şi până azi. Autonet a înregistrat mereu o creştere peste medie, contribuind la consolidarea pieţei europene. Fiind lider incontestabil pe piaţa din România*, Autonet se extinde în Ungaria, unde continuă să-şi dezvolte şi să-şi întărească rapid poziţia.

Calitate recunoscută
Portofoliul nostru de produse şi de servicii este îmbunătăţit permanent şi acoperă toate segmentele din domeniu. Toate eforturile, ca şi toate programele implementate de noi au avut drept rezultat obţinerea certificării Sistemului Integrat de Management ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001. Afilierea la ATR, asociaţia celor mai de seamă importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din Europa, este încă o dovadă a recunoaşterii poziţiei Autonet pe piaţa regională.

Viziune și Misiune
Viziune

Liderul industriei auto în furnizarea de soluţii integrate pentru societăţile reînnoite, motorizate din Europa Centrală şi de Est, garant al mobilităţii, siguranţei circulaţiei şi al ocrotirii mediului, pentru realizarea unui nivel mai ridicat al calităţii vieţii. 

Misiune
Dezvoltarea unei afaceri de furnizare de servicii şi produse orientate către client, bazate pe cunoştinţe, în care echipa noastră de succes, pregătită profesional, preocupată de împlinirea personală şi cu un grad înalt de responsabilitate socială, furnizează ansamblul de produse-informaţii-cunoştinţe tehnologice ca soluţie completă, în pas cu direcţiile viitoare de dezvoltare din branşă, pentru ramurile economice de reparaţii, întreţinere şi echipare auto, ţinând cont de nevoia de mobilitate, siguranţă a circulaţiei şi ocrotire a mediului înconjurător.
 

Logistică
Pentru ca să ne asigurăm că fiecare din milioanele de produse pe care le trimitem anual celor aproximativ 12.500 de clienţi ajunge la timp la destinatie nu este o sarcină uşoară de îndeplinit.

Totuşi, noi putem duce la îndeplinire această sarcină fiind deţinătorii celui mai avansat sistem naţional de distribuţie cu cele trei centre mari de distribuţie din România.

Miezul acestei reţele constă în centrele de distribuţie (DC): depozitele centrale din Satu Mare şi Popeşti Leordeni. Pe lângă acestea, activitatea lor este suplimentată de 56 de depozite regionale (DR) în alte localităţi din toată ţara, amplasate în parcurile industriale şi cu o capacitate de stocare considerabilă.

Planificăm deschiderea altor depozite regionale cu intenţia să fim mai aproape de partenerii noştri, să le îndeplinim toate doleanţele.

*Potrivit studiului "Piaţa pieselor auto” realizat de Asociația Specialiștilor Auto din România-ASAR în anul 2019, care se raportează la rezultatele financiare înregistrate în anul 2018.