Grupul Autonet, ATR

Grupul Autonet este unul dintre cei mai importanți furnizori din segmentul reparațiilor auto din Europa Centrală și de Est, fiind compus din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), A24 (asistenţă rutieră), Dynamic Software Solutions (IT), Point S (anvelope), Autonet Management Company (management).

Autonet Import, cea mai mare firmă a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din România*. Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale.

Grupul Autonet are aproape 1.800 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2017 a atins 354 milioane de euro.

 

Membru ATR

Autonet este membră a ATR - asociaţia celor mai mari importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din lume. Din anul 2005, an în care ne-am afiliat, am avut cea mai dinamică dezvoltare dintre membrii ATR, organizaţie care în momentul de faţă numără 268 de firme afiliate din 61 de ţări. Această dezvoltare dinamică al Autonetului s -a menţinut şi până azi. Autonet a înregistrat mereu o creştere peste medie, contribuind la consolidarea pieţei europene. Fiind lider incontestabil pe piaţa din România*, Autonet se extinde în Ungaria, unde continuă să-şi dezvolte şi să-şi întărească rapid poziţia.

Calitate recunoscută
Portofoliul nostru de produse şi de servicii este îmbunătăţit permanent şi acoperă toate segmentele din domeniu. Toate eforturile, ca şi toate programele implementate de noi au avut drept rezultat obţinerea certificării Sistemului Integrat de Management ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001. Afilierea la ATR, asociaţia celor mai de seamă importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din Europa, este încă o dovadă a recunoaşterii poziţiei Autonet pe piaţa regională.

 

 

*Potrivit ”Studiului comparativ distribuitori piese auto” realizat de Asociația Specialiștilor Auto din România-ASAR în anul  2017 , care se raportează la rezultatele financiare înregistrate în anul 2016 și potrivit  titlului ”Furnizorul nr. 1 de piese auto din România” emis de Asociația Specialiștilor Auto din România-ASAR în anul  2017, raportat la rezultatele financiare obținute în perioada 2014-2017.