Informații tehnice Mahle

Elemente de filtrare combustibil cu înveliș pulverizat la cald

În unele elemente Mahle de filtrare a combustibilului (KX), suprafața pare a avea o structură fibroasă mai grosieră decât în mod normal, însă chiar opusul este adevărat: acestea sunt microfibre foarte eficiente, aplicate hârtiei de filtrare ca un strat adițional în timpul procesului de pulverizare la cald.

Învelișul pulverizat la cald este aplicat doar pe partea de admisie (partea brută sau murdară) a filtrului, permițând filtrarea optimă a combustibilului, care curge dinspre exterior spre interior. Fibrele pulverizate la cald extrem de fine, cu un diametru sub 10µm, rețin murdăria și particulele străine și mai eficient, crescând, de asemenea, durata de utilizare a filtrului.

Cu sau fără fibrele pulverizate la cald, curățenia este un aspect crucial la înlocuirea filtrului de combustibil deoarece combustibilul impur nu trebuie să ajungă în partea curată a filtrului și, astfel, în sistemul de injecție. Pentru a reduce la minimum acest risc, combustibilul rămas trebuie evacuat din carcasa filtrului înainte de montare, și înlăturat într-un mod ecologic.În funcție de tipul său, filtrul trebuie, de asemenea, asigurat în capacul carcasei înainte de introducere.

IMPORTANT! Atunci când înlocuiți filtrul de combustibil, toate garniturile trebuie unse cu combustibil curat înainte de asamblare pentru a preveni deteriorarea în timpul instalării. Odată ce filtrul a fost înlocuit, sistemul de alimentare trebuie drenat complet. Urmați mereu specificațiile relevante ale producătorului!