Mani avansează în top 30

Mani avansează în top 30

Ultima etapă în Peru și Mani Gyenes urcă pe 29 în clasamentul general

10 ianuarie este ziua în care se desfășoară, integral, în Peru o etapă din ediția 2018 a Raliului Dakar, iar după etapa a patra din totalul de 14, Emanuel Gyenes urcă pe 29 în clasamentul general. Etapa a cincea măsoară 774 km, cu o speciala de 266 km integral pe nisip.

Emanuel Gyenes #28: „În etapa a patra am avut cea mai lungă probă specială de până acum. Au fost 330 de km pe un teren cu un nisip foarte variat și 100 din acești kilometri i-am făcut în dune, unele la altitudini de peste 2.000 de metri. Startul a fost unul diferit (Marc Coma a vrut să reediteze starturile care se faceau pe malul Oceanului Atlantic în ultimile etape ale edițiilor din raliu care se terminau lângă Lacul Roz, din Dakar, Senegal). Am pornit de pe malul Pacificului aliniați în rânduri de câte 15 motocicliști, eu am plecat de pe a treia linie. A fost un start bun pentru că am pornit primul de pe linia mea și am reușit să nu stau în praful celorlalți concurenți. La km 180 al probei am lovit cu pinionul o piatră, însă nu s-a rupt lanțul și am putut continua. Astăzi, în etapa 5, mergem către Arequipa în ultima etapă peruană, mâine vom părăsi Atacama și urcăm în Bolivia, urmând să ajungem în La Paz, unde vineri este programată ziua de pauză.”

În etapa a cincea (10 ianuarie), între San Juan de Marcona – Arequipa, traseul motocicliștilor este diferit de cel al clasei Auto, iar Mani Gyenes va lua startul pe probă la ora locala 06:36, ora României 13:36.


Mult succes, Mani!