Mani Gyenes – campionul s-a întors

Mani Gyenes – campionul s-a întors

Colegii de la Autonet Import l-au primit pe Mani cu aplauze și tort pentru rezultatul excelent, obținut la Dakar 2018.

 

Riderul Autonet Motorcycle Team a dovedit, din nou, că indiferent de greutățile pe care cel mai solicitant rally-raid din lume i le scoate în față, este mereu pregătit să le înfrunte și să le depășească. Nu au reușit să îl doboare nici boala, nici dunele, nici temperaturile extreme, nici altitudinile de aproape 5.000 de metri, nici defecțiunile, iar Mani s-a întors acasă cu locul 23 la general și 13 la clasa Super Producție. Rezultatul este cu atât mai valoros cu cât colegul nostru a concurat împotriva unor competitori care au avut la dispoziție cele mai noi modele de motociclete, disponibile exclusiv piloților de uzină. De aceea, Mani a fost primit la sediul Autonet Import cu multă căldură, aplauze, dar și cu un tort decorat cu însemnele Dakar. Bineințeles, Mani le-a mulțumit colegilor săi și a povestit câteva dintre cele mai interesante momente trăite la Dakar.

Mani Gyenes: “A fost a 40-a ediție a Dakarului și a zecea care se desfășoară în America de Sud. Din această cauză, organizatorii au dorit ca Dakar 2018 să fie unul memorabil, iar nivelul de dificultate a crescut exponențial, făcând din această ediție cea mai grea dintre cele opt la câte am participat. Raliul a durat cu două zile mai mult decât de obicei, iar multe dintre trasee au fost ‘off-piste’, adică nu pe drumuri sau trasee cunoscute, ci pur și simplu în pustietate. Acest lucru face mult mai grea navigația, iar obstacolele și pericolele sunt mai multe și mult mai greu de anticipat. Din aceste motive, dar nu numai, foarte mulți competitori au abandonat destul de repede.


Toate aceste dificultăți și schimbări organizatorice fac ca locul 23, pe care l-am ocupat la final, să fie un rezultat valoros. Într-adevăr, nu este chiar poziția pe care mi-o doream la început, însă, ținând cont de condiții, ma bucur foarte mult pentru această performanță.”

Trebuie menționat că la performanța lui Mani Gyenes din Dakar 2018 a contribuit, la fel ca anul trecut, și echipa de de asistență Autonet Motorcycle Team, compusă din Laszlo Olah și Szabolcs Racz.

Îl felicităm încă o dată pe Mani atât pentru rezultatul obținut, dar și pentru puterea sa de luptă. În același timp, îi urăm mult succes pentru atingerea obiectivelor sale următoare și îl asigurăm de sprijinul și susținerea tuturor colegilor săi de la Autonet.