Mani Gyenes – un nou titlu de campion la Enduro

Mani Gyenes – un nou titlu de campion la Enduro

Riderul Autonet Motorcycle Team, Emanuel „Mani” Gyenes, a devenit pentru a doua oară în carieră campion al Ungariei la Enduro. Sătmăreanul și-a adjudecat ultima etapă a sezonului și, astfel, prima poziție în clasamentul general al piloților.

Campionatul Național de Enduro al Ungariei a avut, în acest sezon, cinci etape dintre care Mani Gyenes a reușit să câștige nu mai puțin de patru. Ultima stagiune în Slovacia, la Gelnica, contând ca etapă și în campionatul acestei țări. Traseul a măsurat 65 de kilometri, iar concursul s-a desfășurat de-a lungul a șase tururi, în două zile.

“A fost un traseu greu, atât din punct de vedere tehnic, cât și fizic, însă am reușit să câștig această etapă și astfel am devenit, pentru a doua oară, campion al Ungariei.” – Mani Gyenes

Pentru riderul Autonet Motorcycle Team urmează, în weekend-ul următor, ultima etapă din Campionatul Endurocross al Ungariei, care se desfășoară la Piliscsev, în apropiere de Budapesta. Față de competiția de Enduro, care se desfășoară pe parcursul a douăzile în care riderii parcurg aproximativ 180 de kilometri pe zi, etapele de Endurocross durează o singură zi și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 8 kilometri care trebuie parcurs de mai multe ori.

La Endurocross nu am reușit, din păcate, să îmi apăr titlul de campion obținut anul trecut. În acest sezon sunt pe locul al doilea, însă nu mai am posibilitatea de a recupera în weekend deoarece am o etapă lipsă. Cu toate acestea, sunt mulțumit de acest sezon! Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și mulțumesc Autonet Motorcycle Team!” – Mani Gyenes

Palmaresul lui Mani Gyenes include, pe lângă alte numeroase distincții, opt titluri de campion al României la Enduro și șapte la Endurocross, dar și șapte participări la Raliul Dakar, cea mai bună clasare fiind locul 17 la general.

Pilotul sătmărean a intrat deja în febra pregătirilor pentru Dakar 2018, care va începe în 6 ianuarie în Peru. Va fi cea de-a 40-a ediție a celebrului rally-raid și se va desfășura în trei țări din America de Sud: Peru (6 etape), Bolivia (3 etape) și Argentina (etape).

Îl felicităm pe Mani pentru rezultatele excelente din acest an și îi urăm succes și sănătate pentru următorul an competițional!