Întoarcerea campionului (episodul 10)

Colegii și prietenii de la Autonet l-au primit pe Emanuel Gyenes, campionul categoriei Malle Moto în Dakar 2020, cu aplauze, îmbrățișări și tort.

Riderul Autonet Motorcycle Team a reușit cel mai bun Dakar al carierei sale, dovedindu-și, din nou ambiția și valoarea ca sportiv și ca om. În 2020, Dakar Rally s-a mutat în Arabia Saudită iar relieful, clima și condițiile s-au schimbat dramatic, față de edițiile din America de Sud. Astfel, rezultatul lui Mani este cu atât mai valoros cu cât nu era familiarizat cu noua locație. Ambele obiective trasate pentru competiție au fost atinse: victoria în categoria Malle Moto, în care sunt înscriși competitorii care nu beneficiază de asistență tehnică, dar și clasarea în primii 30 de rideri, în clasamentul general.

Odată întors de la Dakar, Mani a fost primit la sediul Autonet Import cu multă căldură, aplauze, dar și cu tradiționalul tort decorat cu însemnele competiției. Mult mai bine dispus ca anul trecut, Mani le-a mulțumit, și de această dată, colegilor săi și a povestit cele mai importante momente ale aventurii sale din Arabia Saudită.


Mani Gyenes: “Doresc, în primul rând, să mulțumesc colegilor mei pentru încurajare și pentru sutele de mesaje pe care le-am primit. Au fost foarte importante pentru mine în aceste două săptămâni. Acest Dakar a fost cel de-al zecelea pentru mine și mă bucur să spun că a ieșit exact așa cum mi-am propus. Când am plecat de acasă, mi-am propus să fiu pe podium la clasa la care m-am înscris și chiar am reușit să urc pe prima treaptă. Mai mult de atât nici nu puteam să îmi închipui. Mulțumesc încă o dată tuturor celor care m-au susținut: familie, prieteni, colegi și sponsori.”


Odată cu această participare, pe lângă rezultatele excelente, Emanuel Gyenes a intrat în grupul Legendelor Dakar, un grup select de sportivi care au participat la cel puți zece ediții ale celui mai dificil rally-raid din lume.

Îl felicităm încă o dată pe Mani și, în același timp, îi urăm mult succes pentru atingerea următoarelor sale obiective.