Pentru ca motorul să respire liber

Pentru ca motorul să respire liber

Compacte şi performante – în întreaga lume, filtrele de aer MANN-FILTER garantează că aerul admis în motor este curat, protejând astfel motorul şi senzorii. Această marcă oferă filtrele de aer potrivite, la nivelul de calitate al componentelor originale, pentru aproape orice model de autovehicule disponibil în Europa.

În funcţie de poluarea aerului şi de tipul de autovehicul, motorul aspiră în fiecare an mai multe kilograme de praf. Dacă particulele de murdărie mici de numai câţiva microni pătrund nestingherite în camera de combustie şi în uleiul de motor, pot provoca daune majore: bucşele culisante ale cilindrilor, pistoanele, segmentele de piston şi lagărele de bielă sunt afectate de o uzură sporită. Dacă apar depuneri pe dispozitivul sensibil de măsură pentru fluxul de aer, semnalele acestuia pot fi imprecise şi pot să rezulte un consum sporit de combustibil şi mai multe emisii de gaze de eşapament. 
 
Protecţie împotriva aspirării de murdărie
Prin mediile filtrante pentru aer de ultima generaţie, MANN-FILTER răspunde cerinţelor tot mai aspre impuse de tehnologia motorizărilor moderne. Tendinţa către reducerea dimensiunilor, sistemele de supraalimentare, injecţia directă, presiunile crescute de injecţie şi toleranţele mai mici înseamnă că agregatele sunt din ce în ce mai sensibile la pătrunderea particulelor de praf. Pentru aceste aplicaţii, marca noastră livrează soluţii de filtrare cu eficienţă sporită în ceea ce priveşte gradul de separare, capacitatea de captare a prafului şi durata de viaţă.
 
 
Noile medii gradient: mai mici, dar cu capacitate identică
MANN-FILTER îndeplineşte cerinţele producătorilor de automobile, care doresc produse care să ocupe tot mai puţin spaţiu, să aibă capacitate tot mai mare de captare a prafului şi intervale de service tot mai îndelungate, punându-le la dispoziţie mai multe medii gradient din familia MICROGRADE A-C-G pentru aplicaţii din autoturisme. Aceste medii gradient sunt caracterizate printr-o densitate mai mică a fibrelor pe partea de admisie, care creşte treptat către partea de evacuare, unde numărul de fibre este mai mare. Mediile filtrante sunt alcătuite în totalitate din fibre de celuloză şi captează până la 20 % mai mult praf decât filtrele din hârtie cu aceleaşi dimensiuni, în care se folosesc medii din celuloză convenţionale. 
 
 
Pliuri ordonate şi compacte
O altă caracteristică a calităţii filtrelor de aer MANN-FILTER este aşa-numita geometrie a pliurilor. Aceasta oferă o suprafaţă de filtrare cât se poate de vastă, într-un spaţiu cât se poate de restrâns. Adânciturile speciale ale mediului filtrant asigură o stabilitate înaltă şi menţinerea unei distanţe egale între pliuri, pe parcursul întregii durate de viaţă a filtrului. Aceste adâncituri împiedică lipirea (balotarea) pliurilor, care ar reduce dimensiunile suprafeţei filtrante, de exemplu, în caz de pătrundere a apei. 
 
Mediile filtrante MANN-FILTER se disting printr-o rezistenţă foarte mare la apă, combustibili şi uleiuri. Garniturile care îşi menţin elasticitatea, îmbinările burdufului de hârtie şi îmbinările cu adeziv etanşează mediul filtrant. Astfel, produsele MANN-FILTER oferă un grad de separare constant de aproape 100 %, pe parcursul întregii durate de viaţă utile. Numai aerul complet filtrat poate garanta funcţionarea ireproşabilă a motoarelor.
 
 
Proprietăţi ignifuge
În funcţie de cerinţele producătorilor de autovehicule, atât produsele de serie MANN+HUMMEL, cât şi elementele de filtrare a aerului MANN-FILTER sunt impregnate cu substanţe ignifugante fără halogeni, bazate pe compuşi de azot şi fosfor. Depăşind cerinţele standardului DIN 53438, acestea sunt prevăzute cu o impregnare rezistentă la apă şi reduc pericolul de aprindere a filtrului de aer din compartimentul motorului. Proprietatea ignifugă se menţine pe toată durata de utilizare a filtrului.
 
Forme constructive compacte
Spaţiul disponibil pentru montare sub capota motorului este înghesuit şi dificil. Motivul este numărul tot mai mare de componente menite să sporească performanţele vehiculului, confortul la condus, siguranţa şi să asigure protecţia mediului. Pornind de la această circumstanţă, experţii de la MANN+HUMMEL dezvoltă filtre de aer tot mai compacte şi cu performanţe sporite şi le adaptează la locul de montare disponibil, aplicând diferite forme constructive ce economisesc spaţiu. 
 
 
Calitate la nivelul echipamentelor originale pentru piaţa pieselor de schimb
Experienţa de partener în dezvoltare permite MANN+HUMMEL să ofere filtre valoroase, la nivelul de calitate al echipamentelor originale, destinate pieţei de piese de schimb. În calitate de partener de dezvoltare şi furnizor de serie pentru sectorul internaţional al construcţiilor de autovehicule, MANN+HUMMEL dezvoltă şi fabrică sisteme de filtrare a aerului complete pentru producătorii de automobile. Firma integrează în soluţiile de filtrare a aerului funcţionalităţi cum sunt amortizarea zgomotelor de aspiraţie, de exemplu, prin rezonatoare sau conducte lambda, sau ghidaje ale aerului pentru crearea unui flux constant de parcurgere a dispozitivului de măsurare pentru fluxul de aer.
 
Experienţa şi know-how-ul obţinute pe piaţa componentelor originale sunt benefice şi pentru clienţii de pe piaţa pieselor de schimb. Produsele MANN-FILTER îndeplinesc specificaţiile cele mai exigente ale producătorilor de autovehicule, chiar dacă pe piaţa pieselor de schimb, standardul este adesea mai puţin strict. Astfel, distribuitorii şi atelierele se pot baza pe faptul că filtrele de la MANN-FILTER au întotdeauna calitatea componentelor originale. 
 
 
Filtre de aer pentru numeroase aplicaţii 
Gama cuprinzătoare de filtre de aer de la MANN-FILTER acoperă automobile, motociclete şi autovehicule utilitare, dar şi utilaje agricole, echipamente de construcţii şi motoare industriale. Portofoliul actual de produse MANN-FILTER acoperă, datorită formelor constructive şi mărimilor variate, aproape 98 % din piaţa europeană a autoturismelor şi a autovehiculelor de transport.