Termene și condiții de utilizare Website

Prezentul document descrie Termenele și Condițiile generale de furnizare și utilizare a serviciilor disponibile prin intermediul website-ului www.autonet.ro, www.autonet-group.ro, www.autonet-group.com, www.webcat.ro („Website”).

Prezentele Termene și condiții au valoare contractuală între AUTONET IMPORT S.R.L., o societate înregistrată și funcționând în conformitate cu legea din România, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J30/494/1996, cod unic de înregistrare8539532, având sediul social la Satu Mare, jud. Satu Mare, Str. Aurel Vlaicu 78 („Autonet”), și utilizatorii serviciilor puse la dispoziție pe Website (”Serviciile”).

Dând click pe „sunt de acord” acceptați să vă supuneți prevederilor acestor termene și condiții care guvernează relația dintre Autonet și utilizatorii acestui Website.

1 Despre Autonet

Grupul Autonet este unul dintre cei mai importanți furnizori din segmentul reparațiilor auto din Europa Centrală și de Est, fiind compus din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparații auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianți), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenție marketing), Garage Assist (echipamente de service), A24 (asistenţă rutieră), Dynamic Software Solutions (IT), Point S (anvelope), Autonet Management Company (management).

Autonet Import, cea mai mare firmă a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din România[1]. Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 79 de depozite regionale.

Grupul Autonet are aproape 1.800 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Cifra de afaceri pentru anul 2017 a atins 354 milioane de euro.

1.1 Membru ATR

Autonet este membră a ATR - asociaţia celor mai mari importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din lume. Din anul 2005, an în care ne-am afiliat, am avut cea mai dinamică dezvoltare dintre membrii ATR, organizaţie care în momentul de faţă numără 269 de firme afiliate din 61 de ţări. Această dezvoltare dinamică al Autonetului s-a menţinut şi până azi. Autonet a înregistrat mereu o creştere peste medie, contribuind la consolidarea pieţei europene. Fiind lider incontestabil pe piaţa din România*[2], Autonet se extinde în Ungaria, unde continuă să-şi dezvolte şi să-şi întărească rapid poziţia.

1.2 Calitate recunoscută

Portofoliul nostru de produse şi de servicii este îmbunătăţit permanent şi acoperă toate segmentele din domeniu. Toate eforturile, ca şi toate programele implementate de noi au avut drept rezultat obţinerea certificării Sistemului Integrat de Management ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001. Afilierea la ATR, asociaţia celor mai de seamă importatori şi distribuitori de piese de schimb pentru automobile din Europa, este încă o dovadă a recunoaşterii poziţiei Autonet pe piaţa regională.

2 Despre Website

Website-ul este proprietatea Autonet, cu excepția site-ului www.webcat.ro, care este proprietatea ToMotive.

Toți vizitatorii Website-ului au dreptul sa îl utilizeze, cât timp termenele și condițiile de utilizare sunt respectate.

Utilizările nepermise includ, dar nu se limitează la: reproducerea și/sau distribuirea fără permisiune a conținutului Website-ului, modificarea acestuia, supunerea Website-ului la atacuri informatice.

Orice conduită nepermisă poate fi sancționată, inclusiv prin suspendarea, respectiv anularea oricărui cont de utilizator. În cazul unor plăți pentru utilizarea anumitor servicii oferite prin Website pe bază de abonament, suspendarea sau anularea contului nu dau dreptul utilizatorului la recuperarea abonamentului plătit.

3 Despre serviciile Autonet oferite prin Website

Autonet pune la dispoziția clienților săi următoarele servicii:

3.1 Persoanele juridice, clienți ai Autonet au posibilitatea de a:

3.1.1 Consulta Website-ul.

3.1.2 Folosi formularele de pe Site pentru scopurile pentru care acestea au fost afișate pe Website (e.g. cerere ofertă, service, reclamații, retur marfă).

3.1.3 Utiliza serviciul WebCat.

Pentru a utiliza serviciul WebCat, va trebui să vă înregistrați cu user name și parolă. Pentru a obține un user name și pentru a vi se seta o parolă inițială vă rugăm să vă adresați agentului de vânzări Autonet.

Dacă știți sau suspectați că oricine altcineva în afară de dumneavoastră vă cunoaște detaliile de identificare (user, parolă), trebuie să notificați Autonet imediat prin reprezentantul de vânzări Autonet.

Înainte de utilizarea serviciului WebCat veți fi obligat să acceptați termenele și condițiile de utilizare al acestui serviciu. În lipsa acceptului dumneavoastră, nu veți putea utiliza serviciul WebCat.

Serviciul WebCat vă permite:

(i) Să cautati si identificati piese de schimb pentru autovehicule, incluzând autoturisme, motociclete, camioane. In cazul serviciului de identificare pe baza de serie de sasiu, [Interogările se vor realiza prin redirecționare către platforma Laximo, pusă la dispoziție printr-un parteneriat cu Technology Trade LLC, o societate din Rusia, având număr de înregistrare 1155476086116 și sediu social la 46, Deputatskaya Str. Office 1203, 630099 Novosibirsk, Russian Federation]. Autonet nu este răspunzător pentru acuratețea informațiilor prezentate prin platforma Laximo, și nici pentru respectarea de către Technology Trade LLC a drepturilor de proprietate intelectuală a producătorilor de echipament original prezentate în platforma Laximo.

  • Să selectați piesele de care aveți nevoie și să le comandați de la Autonet. După parcurgerea pașilor aferenți comenzilor, se selectează detaliile de facturare, metoda de plată dorită și modalitatea de livrare preferată.
  • Să achitați piesele comandate. Modalitățile de plată pentru achiziții conform contractului incheiat cu Autonet.

3.1.4 Utilizarea serviciului Autonet Service Manager

Service Manager este o aplicaţie software dedicată exclusiv service-urilor auto. Aplicaţia se adresează atelierelor de reparaţii auto, care trebuie să facă faţă noilor provocări de pe piaţă. Pentru detalii, vă rugăm contactați reprezentantul de vânzări Autonet.

3.1.5 Redirecționarea către formularele GarageAssist

Pentru instalarea echipamentelor de service şi pentru diverse sesizări se utilizează formularele GarageAssist. Pentru detalii, vă rugăm contactați reprezentantul de vânzări Autonet.

3.2 Serviciile Autonet nu se adresează persoanelor fizice. Acestea pot folosi Website-ul numai în scop consultativ.

4 Tarifele serviciilor Autonet oferite prin Website

Nu se percep tarife pentru navigarea pe Website de către utilizatori, nici pentru descărcarea formularelor accesibile prin acesta.

4.1 Abonamente WebCat

Pentru utilizarea portalului WebCat se percepe un abonament trimestrial sau anual, în următoarele condiții:

4.1.1 Abonamentul ProfesionalTR conţine: timpii de montare + date de inspecţie + date tehnice. Costul acestuia este 165 EUR+TVA/trimestru.

4.1.2 Abonamentul ProfesionalAN conţine: timpii de montare + date de inspecţie + date tehnice. Costul acestuia este 660 EUR+TVA/an.

4.2 Tarife Autonet Service Manager, în condițiile contractului semnat cu Autonet.

4.3 Servicii oferite prin GarageAssist, în condițiile contractului semnat cu Autonet.

5 Modalități de plată acceptate a serviciilor oferite prin Website

Tarife care se plătesc potrivit clauzei 4 de mai sus pot fi achitate în următoarele modalități:

5.1 Plata prin ordin bancar, în condițiile contractului semnat cu Autonet.

6 Drepturi de proprietate intelectuală

Drepturile de proprietate intelectuală (inclusiv, dar fără a se limita la drepturi de autor, mărci, desene, baze de date) asupra Website-ului și a tuturor elementelor acestuia sunt proprietatea sau au fost licențiate către Autonet. Conținutul paginilor acestuia nu poate fi copiat, descărcat sau utilizat decât pentru scop personal, nu comercial. Nu se permite nicio alterare a paginilor astfel copiate sau descărcate, iar întotdeauna trebuie menționată sursa.

7 Link-uri la alte site-uri

Autonet nu este responsabil pentru și nu are control asupra link-urilor către site-uri terțe prezente pe Website. Aceste resurse sunt folosite de utilizatori pe proprie răspundere.

8 Reclamații

Utilizatorii Website-ului pot să depună reclamații în legătură cu problemele pe care le întâmpină cu privire la utilizarea acestuia direct în aplicație sau să trimită sesizare reprezentantului de vînzări Autonet.

9 Limitarea răspunderii

Autonet nu garantează că Website-ul este lipsit de erori, omisiuni sau că este la zi în orice moment. Nu se garantează că Website-ul, integral sau parțial, va rămâne disponibil mereu sau că va funcționa neîntrerupt. Autonet nu va fi răspunzător dacă pentru orice motiv Website-ul nu va fi disponibil.

Cu toate acestea, pentru abonații la serviciile oferite prin Website, dacă serviciile nu vor putea fi accesate pe perioadele specificate în termenii contractuali referitori la aceste servicii, abonatii respectivi vor avea dreptul lao reducere proporțională a tarifului abonamentului, conform acelorași termeni contractuali.

Utilizatorii sunt răspunzători de a avea echipamentul necesar pentru accesarea Website-ului. Pentru o accesare optimă, se recomandă browsere cum ar fi Google Chrome sau Mozilla Firefox, pentru sistemul de operare Windows]. Utilizatorii sunt responsabili pentru configurarea tehnologiei informației, a programelor de calculator și a platformei pentru a accesa Website-ul. Utilizatorii trebuie să utilizeze propriul software de protecție împotriva virușilor.

Nu garantăm că Website-ul este lipsit de viruși sau defecte.

În măsura maxim permisă de lege, răspunderea Autonet pentru orice pagubă suferită de utilizatori ai Website-ului, precum și a serviciilor puse la dispoziție prin Website, este exclusă.

10 Protecția datelor cu caracter personal

Modul în care procesăm datele cu caracter personal este detaliat în Politica de protecție a datelor cu caracter personal disponibilă la https://www.autonet-group.ro/aplicare-gdpr/ precum și în Politica de cookies, disponibilă la https://www.autonet-group.ro/politica-privind-fisierele-cookies/

Prezentele termene și condiții sunt supuse legii române. Eventualele dispute se vor soluționa pe cale amiabilă, în caz contrar acestea putând fi aduse în fața instanțelor române competente.

11 Modificarea Website-ului

Autonet își rezervă dreptul, dar nu are obligația, de a actualiza/modifica Website-ul și să schimbe conținutul acestuia oricând. 

12 Modificarea Termenelor și condițiilor

Autonet își rezervă dreptul de a modifica fără notificare prealabilă Termenele și condițiile de utilizare a Website-ului. Orice schimbare va fi vizibilă pe Website. Cu toate acestea, în cazul în care vor avea loc schimbări semnificative ale condițiilor de furnizare a serviciilor oferite prin Website, acestea vor fi notificate utilizatorilor înregistrați [precum și a celor abonați la newsletter] prin e-mail. Utilizarea continuă a Website-ului reprezintă o confirmare că sunteți la curent cu cele mai recente modificări și că le acceptați.

Aceasta este versiunea din data de 12.09.2019, data ultimei modificări.

[1]Potrivit ”Studiului comparativ distribuitori piese auto” realizat de Asociația Specialiștilor Auto din România-ASAR în anul 2017, care se raportează la rezultatele financiare înregistrate în anul 2016 și potrivit titlului ”Furnizorul nr. 1 de piese auto din România” emis de Asociația Specialiștilor Auto din România-ASAR în anul 2017, raportat la rezultatele financiare obținute în perioada 2014-2017.

[2] Ibid.