Volanta cu masa dublă pentru module ambreiaj

Volanta cu masa dublă pentru module ambreiaj

SERVICE INFO – LuK 0080
Joc mai mare în aranjamentul rulmenților

 

Producător: Audi
Modele: A4, A5, A6, Q5
Transmisia (cutia de viteze): manuală, cu 6 viteze

Autovehiculele enumerate mai sus folosesc un modul de ambreiaj. Acesta cuprinde placa de presiune, discul de ambreiaj și o volantă cu masă dublă (DMF) cu o placă de antrenare. Modulul este plasat în carcasa cutiei de viteze înainte de montarea cutiei de viteze (Fig. 1) și apoi este fixat, ca un convertizor de cuplu, pe placa de antrenare a motorului.


Fig. 1: Cutia de viteze cu modulul ambreiaj montat


Cât timp este demontat de pe autovehicul, există mai mult joc în rulmentul masei secundare decât la o volantă cu masă dublă (DMF) convențională.

Motivul pentru aceasta este aranjamentul modificat al rulmenților maselor. Spre deosebire de o DMF standard, rulmentul masei secundare nu se sprijină pe locașul masei primare, ci mai degrabă pe arborele de intrare al transmisiei. Până ce modulul este montat în autovehicul, acel locaș al rulmentului este absent, făcând astfel ca jocul să pară excesiv.

În aranjamentul rulmenților se va obține un joc aproape de zero numai după ce modulul ambreiaj (Fig. 2) a fost montat și este ghidat de arborele de intrare al transmisiei.


Fig. 2: Un rulment cu ace pe arborele de intrare al transmisiei ghidează masa secundară.


Orice diferențe în această privință între această volantă și volantele ale altor producători sunt strict legate de construcție și nu afectează funcționarea.

Datorită aranjamentului și a construcției DMF, nu se poate efectua un test cu scula specială LuK, art. nr. 400 0080 10! Informații suplimentare referitoare la modulul ambreiaj pot fi găsite la: www.repxpert.com

Respectaţi specificaţiile producătorului autovehiculului!