Mani Gyenes – singurul sportiv din lume care a terminat toate edițiile Red Bull Romaniacs

Ediția cu numărul 19 al celui mai dificil concurs de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a ajuns la finish în 31 iulie. Mani Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team, este singurul participant care a dus până la capăt toate edițiile.

Toți concurenții s-au bucurat anul acesta, când celebrul prolog din Sibiu a Red Bull Romaniacs a revenit în programul competiției, după doi ani de pauză, acesta aducând foarte mulți spectatori și fani ai genului hard enduro aproape de concurenți. Au fost patru zile de competiție acerbă și dură în pădurile din preajma Sibiului, concursul fiind o oglindă fidelă a motto-ului său, “In madness we trust” (Credem în nebunie).

Pentru Mani Gyenes este o competiție de suflet, o ambiție personală, însă una pentru care nu prea are timp să se antreneze, echipierul Autonet Motorcycle Team concentrându-se mai mult pe alte competiții și, bineînțeles pe Raliul Dakar. Însă, conform spuselor sale, este o mândrie specială pentru el că a reușit să termine toate edițiile de până acum și, până în momentul în care va fi nevoit să abandoneze, va fi mereu prezent la Red Bull Romaniacs.

Emanuel Mani Gyenes, 103 “Evoluția mea a fost destul de bună după prima zi, terminând în primii 10 competitori din clasa Silver. Apoi, în ziua a treia mi-a intrat o crangă în radiator și am pierdut tot lichidul de răcire, fapt care m-a costat mult timp. Nici nu mai speram să ajung la service point pentru că elementele din plastic de pe blocul motor începeau, deja, să se topească. Am reușit, totuși, să ajung la punctul de service, am schimbat radiatorul și am continuat cursa.


 

Este o mare bucurie pentru mine ca am reușit să termin și această ediție, iar anul viitor voi fi la start pentru a 20-a oară. Mulțumesc echipei Autonet și sponsorilor mei pentru că au încredere în mine și mă susțin.”